Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Algoritmi i programiranje – fakultativna nastava

Datum: 21.09.2020.

Kategorija: Informatika, Obavijesti


Zašto bi netko želio biti programer ili se baviti programiranjem?

Za početak znate li koje je zanimanje jedno od najtraženijih na svijetu?

Pogledate li sljedeće linkove:

a) link1

b) link2

Odgovor na gore postavljeno pitanje bi bio: programer.

Pogledate li oglase vidjet ćete da su programeri stalno traženi. Prije su to bile isključivo IT firme, no danas programere trebate u svim granama industrije – od običnih trgovačkih centara do farmacije, metalurgije, brodogradnje … gotovo da nema firmi koja ne treba osobu koja zna programirati. Negdje ćete raditi “obične” web stranice, negdje aplikacije za kupovinu dobara, negdje mobilne aplikacije za svoje kupce, odnosno klijente.

Naravno da ne mogu svi biti programeri, niti su svi rođeni da mogu logično razmišljati, no sigurno ima hrpa vas koja bi rado probala programirati, a ne znaju kako.

Pridružite se na Fakultativnoj nastavi „Programiranje i algoritmi“ i nadam se da će vam taj susret s programiranjem odgonetnuti sve što bi  vas moglo zanimati.

p.s.

I za kraj, prije našeg susreta. Programiranje nije lako, treba uložiti truda, ali nije ni nemoguće za naučiti. Zato budite strpljivi kada krenete. Možda će vam trebati mjeseci rada da dođete do neke razine kada možete sami nešto napraviti, ali ne odustajte. Da je lako, svi bi programirali.

Vrijeme održavanja: prema dogovoru, 2 sata tjedno online

Javiti se  prof. Ivici Vojinoviću

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.