Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Razmjena učenika Assen – Pula

Datum: 02.03.2023.

Kategorija: Obavijesti, Uncategorized


Od 11. do 19. veljače 2023. učenici Gimnazije Pula i njihovi profesori Dejan Pavlinović i Marko Kalčić boravili su u Nizozemskoj u okviru učeničke razmjene dviju škola, Gimnazije Pula i škole Vincent van Gogh iz Assena. Ovo je bila deveta razmjena učenika između tih dviju škola, popraćena bogatim programom i novim iskustvima. Dvadeset učenika Gimnazije Pula boravili su nekoliko dana kod svojih “partnera” iz razmjene, odnosno u njihovim obiteljima, išli su u njihovu školu te sudjelovali zajedno u raznim aktivnostima koje su pripremili koordinatori razmjene.

Prvog dana nizozemski su učenici pokazali školu našim učenicima te je održan govor dobrodošlice ravnatelja i koordinatora razmjene. Nakon toga bili su podijeljeni u grupe i sudjelovali u organiziranim radionicama koje su vodili profesori iz škole Vincent van Gogh. Nakon nastave posjetili smo Westerbork – bivši nacistički tranzicijski logor, u kojem smo imali vođenu šetnju.

Drugi dan posjetili smo Amsterdam. Nakon razgleda grada i vožnje brodom amsterdamskim kanalima, posjetili smo također dva muzeja, Rijksmuseum i muzej Vincenta van Gogha.

Trećeg dana učenici su sudjelovali u sportskim aktivnostima zajedno s učenicima drugih razmjena koji su u tom trenutku boravili u Assenu.

Četvrti dan razmjene posjetili smo grad Groningen u kojem smo bili u Sveučilišnom muzeju te su nakon toga učenici istražili centar grada igrajući “photo hunt”. Najbolji su osvojili i nagrade! Nakon posjeta grada otišli smo u obližnji sportski centar gdje smo imali aktivnost sportskog penjanja.

Petog dana učenici su se međusobno pozdravili, a mi smo nastavili putem Amsterdama gdje smo proveli još dva dana u vlastitoj organizaciji, ponovno posjetili centar grada te muzej “Anne Frank”.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.