Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Au septième ciel (U sedmom nebu) – zbirka pjesama prevedenih na francuski jezik

Datum: 18.02.2022.

Kategorija: Obavijesti


U veljači, mjesecu ljubavi, učenici Gimnazije Pula i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu preveli su na francuski jezik sedam odabranih pjesama hrvatske ljubavne poezije objedinjenih u zbirku pod naslovom “U sedmom nebu”. Mentori učenika su profesori francuskog jezika Marko Kalčić (Gimnazija Pula) i Mila Brnčić (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula).

Učenici koji su sudjelovali u prijevodu iz Gimnazije Pula su: Barbara Božac, Jana Raguž, Bor Winkler i Marin Modrušan iz 3.f razreda te Karmen Košir, Petra Ivanda i Zorica Petrović iz 4.f razreda.

Hvala učenici Jani Raguž za dizajn korica i profesorici Andrei Vučković za pomoć oko izbora pjesama.
Zahvaljujemo profesorici Mili Brnčić za osmišljavanje projekta i pozivnici za sudjelovanje.

Zbirku prelistajte na linku: https://www.flipbookpdf.net/web/site/c77a4e63a735b1b4e456a4d25e90aea22eb435c5202202.pdf.html#page/1

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.