Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

BEING A-PART radionica

Datum: 22.12.2022.

Kategorija: Obavijesti


U srijedu 21.12. učenici 3.e pod vodstvom prof Nine Šestanović sudjelovali su u radionici BEING A-PART. Radionica je dio community art projekta koji spaja ples i parkour vještine sa vizualnim umjetnostima.
Tri profesionalna umjetnika (Flynn Disney-parkour, Liberta Misan- vizualne umjetnosti i Nika Disney-ples) vode učenike kroz proces od 6 tjedana do prezentacije. Prezentacija bi na kraju bila rezultat rada kroz 6 tjedana i može biti bilo što, od predstave do foto izložbe. Sudionici su slobodni prisustvovati i izabrati na koji način bi surađivali u tom završnom radu- da li bi izvodili ili radije bili iza kamera. Nama je ovo bilo osvježavajuće i ugodno iznenađenje koje govori kako umjetnost nije samo slika na platnu već sastavni dio života.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.