Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Berlinsko plava na djelima Van Gogha

Datum: 07.05.2024.

Kategorija: Obavijesti


U utorak 30. travnja učenici trećih razreda izborne nastave likovne umjetnotnosti i kemije s profesoricama Ninom Šestanović i Mateom Hervat Dobrila posjetili su muzej Revoltella u Trstu. Tamo je trenutno postavljena interaktivna izložba Van Gogha gdje nas je posebno zanimao način na koji umjetnik mješa i nanosi boje, a posebno berlinsko ili prusko plava jer je to prvi sintetički pigment dobiven kemijskim procesom. Povezanost STEM-a i umjetnosti (STEAM) od prije je poznata našim učenicima, a sad su je kroz izložbu kao i aktivnosti koje su planirane na satovima upoznali i iz iskustva.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.