Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

„Budućnost Europe: Europska godina mladih“

Datum: 30.09.2022.

Kategorija: Obavijesti


Prošlog je vikenda u Novigradu održana završna konferencija u sklopu projekta „Budućnost Europe:

Europska godina mladih“.

Europska godina mladih 2022. ima četiri opća cilja:

  • obnova pozitivne perspektive za mlade,
  • osnaživanje i podrška mladima,
  • informiranost o mogućnostima koje su im dostupne,
  • usmjeravanje politike prema mladima u svim relevantnim područjima politike Unije.

Mladi su stavljeni u središte pozornosti postpandemijske europske politike čime su stvoreni uvjeti za

jačanje napora kako bi se ublažile posljedice pandemije COVID-19 na mlade.

U fokusu su bila pitanja poput stambenog zbrinjavanja, nezaposlenosti mladih i neplaćenog staža, političke participacije i socijalne uključenosti, zelenih politika te kulturnih i sportskih aktivnosti.

U projektu i istraživanju navedenih tema sudjelovale su srednje škole iz Petrinje, Konjščine, Čakovca, Vukovara, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Krka, Splita, Korčule i Pule.

Svaka škola, pa tako i naša, obradila je zadanu temu i zaključci će biti objedinjeni u jedinstvenu brošuru te dostavljeni na sve relevantne adrese političkih institucija Europske unije i Hrvatske.

 

Naši učenici su se tijekom cijele školske godine 2021./2022. bavili istraživanjem teme  o obrazovnim sustavima, formalnim i neformalnim obrazovanjem, te su kao jedan od problema o kojem bi željeli da mu se posveti više vremena  detektirali sadržaje vezane uz spolni odgoj.

 

Zajedničkim projektom „Budućnost Europe: Europska godina mladih“ mladi iz Hrvatske

su dobili prostor za djelovanje, učenje i razvijanje svojih kompetencija.

Završni susret sudionika u projektu „Budućnost Europe: Europska

godina mladih“  održan je u Novigradu u Istri, od 23. do 25. rujna 2022. godine.

Našu školu predstavljali su Tereza Mišan, učenica 2a razreda Opće Gimnazije i Nino Šarić, sada već bivši učenik naše škole, te profesorica Tanja Černeka.

Na projektu su radili učenici Marija Burić, Lara Knežević, Nika Ban, Ana Tanasković, Eni Marijanović, Astrid Girjak, Luka Dvoršak, Marko Levak, Borna Černe, Paolo Krajcar, Bartol Čatić i Ivano Gmaz, sve učenici, sada već drugih razreda.

Održan je čitav niz radionica i panela koje su vodili i moderirali stručnjaci  iz udruge mladih Jelena Brcković, Marko Kovačić, Nino Preložnjak, Marko Boko, a pod vodstvom Europskog zastupnika gospodina Predraga Freda Matića člana Odbora za kulturu i obrazovanje iz Socialists and Democrats Group in the European Parliament uz asistenciju njegovih bliskih suradnika Mateje Medlobi, Bojane Puzigaće i Darka Šaponje.

Svaka je škola predstavila kroz prezentacije svoje rezultate istraživanja, svoja rješenja i prijedloge za ključne probleme s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj.

Projekt je kroz godinu okupio više od 4300 učenika.

Kroz godinu smo surađivali sa školama iz Njemačke, te su se i njihovi predstavnici preko zooma uključili u završno predstavljanje svojih rezultata i diskusiju o gore navedenim i detektiranim problemima mladih.

Inače, u sklopu projekta gospodin zastupnik Fred Matić je u razdoblju od 6. do 9. lipnja 2022.  organizirao posjet Europskome parlamentu u Strasbourgu i susret s učenicima partnerskih škola iz Njemačke.

Predivno i vrijedno iskustvo za sve nas, nova poznanstva, u budućnosti zasigurno suradnja i aktivno djelovanje.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.