Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Budućnost Europe; Europska godina mladih

Datum: 14.03.2022.

Kategorija: Obavijesti


U petak, 11.03. 2022. uključili smo se u projekt “Budućnost Europe; Europska godina mladih” u organizaciji Europskog parlamenta i eurozastupnika gospodina Freda Matića. Cilj projekta je mladima iz Hrvatske dati glas na europskoj i nacionalnoj razini te ih uključiti u proces donošenja odluka. Predviđeno trajanje projekta je od ožujka do prosinca 2022. godine. U projektu sudjeluje 10 škola s područja Hrvatske (Vukovar, Krk, Čakovec, Velika Gorica, Split, Slavonski Brod, Konjšćina, Petrinja, Vela Luka, Pula).

Teme kojima će se mladi baviti u sklopu projekta jesu:
1. Stanovanje za mlade
2. Obrazovni sustavi (formalni i neformalni)
3. EU na lokalnoj i nacionalnoj razini – vizija budućnosti
4. Nezaposlenost mladih i položaj na tržištu rada
5. Rad s mladima (youth work)
6. Kulturne i sportske aktivnosti za mlade
7. Socijalna uključenost – ranjive skupine mladih
8. Međugeneracijska solidarnost
9. Zelene politike
10. Političko sudjelovanje mladih
Na prvom radnom sastanku slučajnim odabirom nama je pripala tema “Obrazovni sustavi” (formaln i neformalni)
Mlađi ambasador za našu školu je učenik Nino Šarić iz 4c razreda.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.