Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Coding For Everyone: Jedinstveni tečaj programiranja za srednjoškolce

Datum: 29.01.2020.

Kategorija: Informatika, Obavijesti


Za srednjoškolce u Puli kreće prava mala poslastica. Riječ je o projektu “Coding For Everyone” – besplatnom tečaju u kojem srednjoškolci uče programirati.

Učenicima će biti omogućeno da zakorače u IT svijet i vide kako izgleda izraditi web stranicu, aplikaciju ili razviti računalnu igru.

Bez obzira da li učenici imaju prethodno znanje iz programiranja ili ne, na kraju tečaja biti će u prilici da naprave vlastitu aplikaciju, a oni koji ga uspješno završe dobiti će certifikat o sudjelovanju.

Tečaj počinje 07. veljače i održavati će se jednom tjedno po dva školska sata tijekom veljače i ožujka u pulskoj Gimnaziji.

Karijera u IT-u

Cilj programa Coding For Everyone je da polaznici nauče programirati, upoznaju ljude koje već rade u tom području te vide žele li i oni svoju karijeru izgraditi u IT području.

S obzirom na njegovu sveprisutnost, osnove programiranja biti će veoma korisne i za učenike koji odluče svoju karijeru izgraditi u nekim drugim poljima, poput marketinga, robotike, umjetne inteligencije, blockchaina…

Sadržaj edukacije

Sudionici akademije učiti će o nužnim alatima za efikasnu organizaciju, kodiranje i pronalaske rješenja, osnovnim konceptima programiranja i njihovoj primjeni u jednostavnoj aplikaciji.

Naglasak edukacije je na praktičnosti, pa će sudionici raditi na različitim projektima i biti u prilici izraditi vlastitu aplikaciju.

Predavanja se održavaju jednom tjedno u ukupnom trajanju od dva školska sata u prostorima kabineta za informatiku u pulskoj Gimnaziji.

Kome je namijenjen tečaj

Edukacija je namijenjena svim onim koji žele naučiti programirati, bilo da razmišljaju da se u budućnosti školuju i rade u IT sektoru, ili ih to područje zanima i žele se baviti njim kao hobijem.

Način prijave

Prijave su otvorene do 06. veljače, a izvršavaju se putem ispunjavanja online obrasca na linku.

Dodatne informacije

Za sva pitanja oko tečaja javite se prof. Nikoli Vujačiću na mail: nikola.vujacic@skole.hr

O projektu

Nositelj projekta Coding For Everyone je Start-Up udruga, a partner Gimnazija Pula. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 112.966,67 kn.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.