Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

“Creating new artistic perspectives with STEM trainings”

Datum: 16.10.2023.

Kategorija: Obavijesti


U četvrtak, 12. listopada 2023. godine u Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić primio je učenike i profesore Gimnazije Pula zajedno sa učenicima i profesorima iz Turske i Italije u sklopu projekta Erasmus +. Uz Gimnaziju Pula na projektu razmjene sudjelovale su i 60. Yil Anadolu Lisesi škola iz Turske te Istituto di Istruzione Superiore V. Gerace Cittanova iz Italije.

Nakon posjeta gradonačelniku i podjeli certifikata učenicima i profesorima popodne je provedena aktivnost posjete Chiavalon uljari. Gimnaziji Pula je 2021. godine odobren projekt pod nazivom “Creating new artistic perspectives with STEM trainings” i verificirana suradnja sa školama partnerima iz Italije i Turske, a sve u okviru programa Erasmus + koji traje od 1. ožujka 2022. do 1. ožujka 2024. godine. U sklopu projekta učenici Italije i Turske zajedno sa svojim profesorima proveli su 7 dana u Hrvatskoj. Upoznali su naše običaje, ali i obišli određene institucije te proveli aktivnosti vezane za samu temu. Profesori su oduševljenim hrvatskom organiziranošću i detaljnom pristupu te naravno prirodnim ljepotama Istre. Nadamo se i radujemo ovakvim budućim projektima.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.