Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Creating new artistic perspectives with STEM trainings – radionice

Datum: 17.10.2023.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Dana 10.10.2023. u sklopu Erasmus+ projekta (Creating new artistic perspectives with STEM trainings), u školi  smo ugostili naše prijatelje iz Turske i Italije te im priredili stručne radionice. Profesorica Matea Hervat Dobrila sa svojim učenicama iz 4.d razreda, Dorom Radolović, Lenom Šterpin i Veronikom Laković, predstavila je izradu prirodne školske kozmetike. Učenice su demonstrirale izradu kantarionove masti iz vlastito pripremljenog macerata kantariona. Profesor Marko Kalčić predstavio je naš EKO LAB- mjesto učenja, razmjene znanja i eksperimentiranja u svrhu razvijanja kritičkog mišljenja, kreativnosti i inovativnosti učenika. Pitom se kroz zanimljivo predavanje osvrnuo na problem masovnog i nepromišljenog korištenja plastike u svakodnevici što rezultira golemim povećanje otpada. Našim smo gostima pokazali kako u okviru EKO LAB-a učenici mogu istraživati načine stvaranja novih proizvoda od vlastitog plastičnog otpada korištenjem strojeva za recikliranje plastike i 3D tehnologije printanja s dobivenim recikliranim filamentom.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.