Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Čudesni svijet biljnih i životinjskih stanica

Datum: 15.09.2023.

Kategorija: Obavijesti


Stanice su osnovne građevne jedinice svih živih organizama na Zemlji, bilo da se radi o biljkama, životinjama, gljivama, ili mikroorganizmima. Unutar tih malenih struktura odvijaju se nevjerojatno složeni procesi koji omogućuju život cijelog organizma.
Svijet biljnih i životinjskih stanica obuhvaća raznolikost i složenost stanica koje čine biljke i životinje. Ove dvije vrste stanica imaju neke zajedničke osobine, ali također postoje i ključne razlike zbog njihovih različitih životnih funkcija i potreba.

Vježba mikroskopiranja izvrsna je prilika za stjecanje praktičnih vještina u korištenju mikroskopa, istraživanju mikroskopskih uzoraka i poticanju znanstvenog razmišljanja.
Na satu biologije s nastavnikom Alenom Crnkovićem učenici 3.f i 3.g razreda su zavirili u tajni život stanica. Nakon obrade nastavne jedinice o građi i ulozi stanice i njezinih osnovnih dijelova, učenici su samostalno pripremili svježe preparate. Promatrali su pokožicu luka (neobojanu i obojanu Lugolovom otopinom), poprečni presjek lista ljiljana i rožnati sloj epiderme čovjeka. Tako su dobili priliku dublje istražiti mikroskopski svijet i stvarno upoznati raznolikost i složenost građe stanica. Iskustvo nije bilo samo edukativno, već i zabavno, ali i inspirirajuće te možda potakne učenike na daljnje istraživanje i učenje o mikroskopskom svijetu.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.