Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Dan matematike u Gimnaziji Pula

Autor: Boris Pein

Datum: 03.12.2022.

Kategorija: Matematika, Obavijesti


Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. 1.12. u Gimnaziji Pula obilježili smo Dan matematike zabavnim radionicama za učenike.

Učenici 3.g razreda, podijeljeni u grupe, rješavali su različite logično kombinatorne zadatke. Otkrivali su gdje se sve skrivaju jednadžbe i uspješno otkrivali pobjedničku strategiju u različitim “igrama na sreću”.

Učenici 2b razreda šivali su tablicu množenja. Sami su birali broj čvorova i broj kojim su množili. Kao pomoć pri određivanju čvora koji treba spojiti brojem, ispisivali su tablicu ostataka pri dijeljenju brojem čvorova.

Učenici 2. e razreda održali su 5 zabavnih radionica:

Učenici 4. g razreda odradili su radionicu Figurativni brojevi u kojoj su s pomoću žetona otkrivali činjenice o brojevima koje se može slagati u trokute, kvadrate i peterokute.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.