Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Dan škole – 17. svibnja 2023.

Datum: 18.05.2023.

Kategorija: Obavijesti


Dan škole održao se u srijedu i okupio učenike i profesore u kulturnim i umjetničkim izvedbama, sportu i natjecanjima te zajedničkom druženju i veselju. Veliki broj profesora i učenika se potrudio, te je održan jedan doista sadržajno bogat program. Zahvaljujemo se svima koji su nastupali, pomogli oko organizacije i sudjelovali u Danu škole.

Dan je započeo igrom “Potraga za profesorima“. Zadatak učenika/razreda je pronaći profesore koji će biti skriveni ili kamuflirani u/oko škole i u najužem centru grada. Profesori će se stopiti u gradskoj vrevi, a zadatak učenika je što prije pronaći profesore i tako zaraditi najveći broj bodova. Prvo mjesto: 4.g     Drugo mjesto: 1.c    Treće mjesto: 1.f

U sportskom dijelu dana održao se turnir u stolnom tenisu (u finalu 1. mjesto je izborio Mauro Orbanić – 4.e protiv profesora Alena Tafre) i nogomet (profesori protiv maturanata). Rezultat – 3:1 za maturante!

Mikrofonijada – glazbeno-scenski nastupi naših učenika održani su u dvorani zbog loših vremenskih prilika. Program je trajao preko 2 sata, a svi sudionici su se iznimno potrudili da bude zanimljiv i dinamičan! Na Mikrofonijadi su uživo nastupali: PLESNA SKUPINA GIMNASTARS, ŽUTA ROBIJA, AUDIOCLOT, FRANE i LEONA, ŠKURA BURA, CIMITAR, ŠKOVACERA, AKROBATE, GUDAČKI KVARTET, MARIA i MONOLOG, STAND UP LUKA, GIMNAZIJA BEND, VOKALNA SKUPINA GIMNAZIJE, TEREZA, TEREZA i ERIKA, NIKA i LISA NA SVILI te PROFE BEND. Program su vodili Lara Knežević (2.g) i prof. Pavlinović.

U galeriji pogledajte fotografije s Dana škole koje su fotografirali naši učenici Roko Kuzmanović, Borna Cerne, Antonija Cigić i Ajla Ališić. 

HVALA SVIMA!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.