Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Dani otvorenih prozora FER-a


FER vas poziva na „Dane otvorenih prozora“ koji se održavaju u sklopu Smotre Sveučilišta u Zagrebu, od 19. do 21. studenoga 2020. godine!

U pozivu ističu sljedeće:

” Za sve učenike i učenice srednjih škola pripremili smo izuzetno bogat program, prepun interaktivnog sadržaja, informacija o uvjetima upisa, mogućnosti razgovora s našim studentima, online kvizova i turnira.

Program započinjemo u četvrtak s turnirom u šahu – prijavite se i osvojite super FER nagrade! Drugi kvalifikacijski turnir u šahu održat ćemo u petak poslije podne. Tijekom održavanja Smotre, također ćete moći sudjelovati u zabavnim kvizovima ili se okušati u turnirima League of Legends i igri GO. Za svaki turnir i kviz osigurali smo prave FER-ovske nagrade!

Pogledajte i nekoliko studentskih radova – kako lansirati raketu, zaigrati društvene igre Jamb i Mundus, detekcija botova na Twitteru, online zbirka zadataka te projekt aksijalnog motora s permanentnim magnetima.

FER je nedavno pokrenuo i prvi fakultetski podcast „podkist“, a na Danima otvorenih prozora ekskluzivno najavljujemo i prvi podcast o djevojkama u STEM-u – „ŽensCast“.

Kliknite s FER-om i družite se s nama puna tri dana! Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku!”

Link za više: https://smotra.fer.unizg.hr/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.