Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Daniel Lukšić i Vito Rabar osvojili zlato na Međunarodnom Sajamu Inovacija u Nurnbergu

Datum: 27.11.2023.

Kategorija: Obavijesti


Dvojica talentiranih učenika prirodoslovno-matematičkog smjera naše škole, Daniel Lukšić i Vito Rabar, osvojili su zlatnu medalju 30. listopada 2023. godine na održanom Međunarodnom sajmu inovacija u Nurnbergu.

Njihova inovacija, nazvana Autojukebox, nadogradnja je na prethodnu poznatu aplikaciju “Škola na dlanu”, koja olakšava učenicima i nastavnicima jednostavnije praćenje školskog rasporeda i slobodnih učionica.

Autojukebox aplikacija, omogućujući učenicima da odabiru i reproduciraju glazbu tijekom malih i velikih odmora, stvarajući vlastite, personalizirane liste pjesama. Posebno je važna funkcija autopilot, koja automatski reproducira pjesme prema rasporedu.

Vito Rabar, jedan od stvaratelja aplikacije, izrazio je svoje oduševljenje na dodjeli medalja u Njemačkoj. “Bilo je izuzetno velik broj natjecatelja i inovacija na sajmu. Zlato nas je stvarno iznenadilo. No, ovo je rezultat našeg truda i rada” rekao je Vito. Obojica mladih inovatora već su stekli iskustvo kroz razna natjecanja iz različitih područja znanja i inovacija, a njihov uspjeh na međunarodnoj sceni svakako će dodatno obogatiti njihova znanja i iskustva.

Gimnazija Pula ponosno ističe uspjeh svojih učenika te ih podržava u daljnjem razvoju njihovih inovativnih ideja.

Iz medija:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.