Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Delegati Gimnazije Pula na 31. nacionalnom zasjedanju Europskog parlamenta mladih Hrvatske u Rijeci

Datum: 21.12.2021.

Kategorija: Obavijesti


Naših šestero učenika maturanata, sudjelovalo je na 31. nacionalnom zasjedanju Europskog parlamenta mladih Hrvatske u Rijeci od 15.-18.12. 2021. pod mentorstvom profesorice Elizabete Pavlović.

Željni novih spoznaja i umijeća, kao delegati , pozivu su se odazvali Leon Batel Stojkovski, Lovro Milinović, Dea Toffetti, Lorna Milošević, Ema Šetić i Ardita Ćenaj te se pridružili mnogim mladima iz cijele Hrvatske na ovom zasjedanju.

Prilikom prijava, svatko od njih je odabrao jednu temu koja ih posebno zanima te su tijekom zasjedanja i kroz rad u tom odboru nastojali što bolje napisati rezoluciju na zadanu temu te će je nastojati obrani na Generalnoj skupštini zasjedanja koja će se ipak održati u online formi od 27.-29.12.2021.

Prvoga dana održan je Teambilding kako bi se delegati što bolje i lakše upoznali upravo onako kako će biti razmješteni po odborima. Dva dana su intenzivno proučavali svoje teme, razrađivali argumente i pisali rezolucije.

Tijekom zasjedanja u posjet im je došao i veleposlanik Kanade u Hrvatskoj i Kosovu, gospodin Alan Bowman koji je održao predavanje o odnosu Kanade i Europske unije te multikulturnim politikama.

Evo nekih fotografija.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.