Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika 2022.


Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne i srednje škole održano je od 11. do 13. svibnja 2022. u Zadru.

Agencija za odgoj i obrazovanje i domaćini, Osnovna škola Krune Krstića, organizirali su XXVII. državno Natjecanje. Predstavnici Agencije, odnosno članovi Državnoga povjerenstva, učitelji i nastavnici hrvatskoga jezika, sveučilišni profesori, znanstvenici i savjetnici, sastavili su zahtjevne ispitne materijale te su u suradnji sa školom domaćinom uspješno organizirali i proveli državno Natjecanje. Domaćini su se u svemu pokazali izvrsnima. Dočekali su sudionike Natjecanja s poklonima, prošetali s njima po Zadru, pripremili im izvrstan program… Kolovare, hotel u kojem su  boravili, pružio im je udoban smještaj, izvrsnu hranu i pogled na more.

Predsjednica Državnog povjerenstva istaknula je kako je na školskoj razini u poznavanju hrvatskoga jezika sudjelovalo više od 8800 učenika iz cijele Hrvatske, a na državnoj razini samo 145 učenika. Treba napomenuti da su na ovome državnom Natjecanju, u različitim kategorijama, najmnogobrojnije bili učenici iz Zagreba, a najuspješniji učenici iz Splita, Požege i Zagreba.

Iz Istarske županije pozvane su samo tri učenice, jedna iz osnovne i dvije iz srednje škole, koje su ostvarile izvrsne rezultate. Jedna od njih je Ana Rabar, učenica 1. g razreda. Ana je u u svojoj kategoriji imala jake protivnike, osvojila je velik broj bodova, ali ne i mjesto na vrhu ljestvice poretka. Osvojila je deveto mjesto, a ovo državno  Natjecanje joj je jedno lijepo iskustvo. Za natjecanje se pripremala samostalno, ali i vježbajući zadatke s prof. Andreom Vučković i uz pomoć prof. Meri Šimunov.

Naša Ana je izvrsna, među najboljima u Hrvatskoj u poznavanju hrvatskoga jezika i najbolja u Istri u kategoriji prvih razreda. Upućujemo joj pohvale i srdačne čestitke.

Bravo, Ana!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.