Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Edukacija Sigurna vozačka dozvola u našoj školi

Datum: 26.09.2022.

Kategorija: Obavijesti


U organizaciji agencije Art Hill iz Zagreba, Policijske uprave istarske i auto škole Tutta Forza iz Pule, u Gimnaziji Pula organizirana je 22.09.2022. edukativna radionica za srednjoškolce u sklopu projekta „Sigurna vozačka dozvola“. Projekt je osmišljen kako bi se osvijestili mladi budući vozači na sve opasnosti koje im prijete kao vozačima i sudionicima u prometu. Razlog za provođenje projekta loša je statistika na razini Hrvatske u kojoj je razvidno da su upravo mladi vozači česti uzročnici prometnih nesreća.

U kratkom predavanju u prostorijama Gimnazije Pula koje je srednjoškolcima održala policijska službenica za preventivu cestovnog prometa Postaje prometne policije Pula Gordana Kliman Grabar, istaknula je četiri ubojice u prometu i potakla mlade na odgovorno sudjelovanje u prometu. Gimnazijalcima je istaknula kako je jedan od najvećih problema brze vožnje što daje „instant nagradu“ uz relativiziranje opasnosti, za alkohol je rekla kako i manja koncentracija alkohola u krvi vozača potiče na dokazivanje u prometu i činjenje prekršaja (posebno prekoračenja brzine kretanja). Naglasila je također kako nekorištenje sigurnosnog pojasa dovodi to težih posljedica stradavanja u prometu, a korištenje mobitela za vrijeme upravljanja daje distrakciju na vizualnoj, kognitivnoj, auditivnoj i motoričkoj razini.

U sklopu projekta, uz edukativnu radionicu održan je i kviz „Znanjem do vozačke dozvole”, u kojem je sudjelovalo 30 učenika završnih razreda. Za srednjoškolca koji se pokazao najbolji u kvizu znanja i bio najspretniji na poligonu postavljenom na igralištu ispred Gimnazije Pula, auto škola Tutta Forza osigurala je vrijednu nagradu – besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju, koju je ove godine osvojila Elena Kleva.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.