Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Edukativni izlet u Zagrebu

Datum: 18.02.2022.

Kategorija: Obavijesti


Nakon dvije godine ne odlaska na terensku nastavu napokon smo dočekali da nastavne sadržaje odradimo i na terenu.

Učenici Ic i Ig, u pratnji profesora Ivana Popčevića, Tatjane Maras Glavaš i Tanje Černeka otputovali su u Zagreb 18.02. s ciljem posjete Hrvatske narodne banke, Rudarsko geološko naftnog fakulteta i Tehničkog muzeja.

U HNB-u smo odslušali predavanje o uvođenju eura u hrvatski platni sustav i imali priliku čuti i postaviti brojna pitanja kako će se na naš svakodnevni život odraziti uvođenje zajedničke europske valute, što to znači za naše gospodarstvo i koje pozitivne posljedice možemo očekivati, kako i kada zamijeniti novčanice kune u euro.

Na RGN fakultetu dočekao nas je dekan Izv.prof.dr.sc. Vladislav Brkić te brojni profesori i asistenti koji su našim učenicima prezentirali program studija. Svakako je najzanimljiviji dio bila šetnja zbirkama minerala i stijena, te eksperimenti na odjelu miniranja. Nakon iscrpnih predavanja i demonstracija uslijedio je kviz znanja i velika pohvala za naše učenike koji su znanja stečena na redovnoj nastavi znali primijeniti, te uspješno odgovoriti na postavljena pitanja.

Edukativni dio nastavili smo u Tehničkom muzeju u paviljonima Nikole Tesle i u Planetariju.

Osim što je cilj ove ekskurzije bila edukacija i povezivanje nastavnih sadržaja, još je važnije što smo se odlično družili, zabavili, bolje upoznali i „udahnuli zrak“ izvan (online) učionice.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.