Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Ekipa za 5+

Datum: 09.05.2024.

Kategorija: Matematika, Obavijesti


Ekipa za 5+ je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, Centara izvrsnosti, E –učionica i udruga u Republici Hrvatskoj. Jedna je od aktivnosti koja se provodi u sklopu Festivala matematike u organizaciji Matematičkog društva Istra. Cilj natjecanja je popularizacija matematike i razvijanje pozitivnog stava prema timskom radu.

Natjecanje se odvija u sljedećim kategorijama prema dobnoj skupini natjecatelja, a učenici srednjih škola natječu se u dvije kategorije :

GIGA – učenici 1. i 2. razreda srednje škole (GIGA A  i  GIGA B)

TERA – učenici 3. i 4. razreda srednje škole  (TERA A  i TERA B)

Ovisno o broju tjednih sati matematike u redovnoj nastavi kategorije za srednje škole dijele se na dvije pod-kategorije.

Ekipe u svim kategorijama čine četiri natjecatelja odgovarajuće dobne skupine.

Na ekipnom natjecanju Ekipa za 5+ sudjelovalo je pet ekipa sastavljenih od 16 učenika naše škole:

Hum (Vito Rabar i Vito Gergorić; mentorica Kristina Opatić),

Pomer (Ema Kvaternik i Jan Petech-Zudicich; mentorica Kristina Opatić),

Kirmenjak (Vice Kunjašić, Arianna Zec, Raul Šuković i Nika Šuput; mentori: Boris Pein, Irena Bratulić, Marko Knezović i Kristina Opatić),

Čabrunići (Marin Perković, Matej Gršković, Maria Burić i Kim Radešić; mentorica Kristina Opatić),

Vojak  (Samuel Miljković, Adrian Mačina, Martin Povrzanović i Nikola Dujmović; mentorica Kristina Opatić)

 

U kategoriji GIGA A (1. i 2. razred srednje škole) ekipa Pomer osvojila je šesto, a ekipa Hum deveto mjesto.

U kategoriji TERA B (3. i 4. razred srednje škole) ekipa Kirmenjak osvojila je petnaesto mjesto.

Najbolje rezultate gimnazijalci su postigli u kategoriji TERA A  u kojoj je ekipa Čabrunići osvojila drugo , a ekipa Vojak peto mjesto.

Naslov najbolje istarske ekipe u kategoriji TERA i ove godine osvojila je Gimnazija Pula s ekipom Čabrunići (Matej Gršković, Marin Perković, Maria Burić i Kim Radešić).

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.