Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Eko-škola Gimnazije Pula primjer je eko aktivizma i promišljanja o zelenoj budućnosti grada

Datum: 06.12.2021.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Eko-škola Gimnazije Pula primjer je eko aktivizma i promišljanja o zelenoj budućnosti grada. Posadili su više od 700 stabala u gradu Puli, sudjeluju u promišljanju i djeluju sukladno  ekološkim standardima koje svakodnevno promiču, realiziraju niz hvalevrijednih projekata s  ciljem zaštite i očuvanja okoliša. Navedeno su samo crtice plemenitih aktivnosti Eko-škole pulske Gimnazije čije je članove, proaktivne učenike vođene profesoricom, ujedno i eko-koordinatoricom Teodorom Beletić i profesorom Markom Kalčićem, danas primio pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

„Upućujem sve pohvale inicijativama i aktivnostima koje Eko-škola provodi, planira i promišlja. Grad Pula će, u tom kontekstu, uvijek biti podrška ekološki afirmativnim ciljevima. Pula je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj te u ove četiri godine, osim „smart city“, želim da Pula zaista bude i „green city“. Na tome se intenzivno radi na više razina i kroz niz segmenata uz suradnju sa stručnjacima, a svakako je u svemu ključna edukacija građana koja će se intenzivirati. S obzirom na vašu osviještenost i znanje o ekologiji i ekološkim problemima s kojima se susrećemo, volio bih da i vi svojim postupcima budete primjer drugima.“, istaknuo je Zoričić te podsjetio da se radi urbana strategija razvoja grada u kojoj je zelena politika prioritet.

Politiku Grada koja stremi da se za svako srušeno stablo posade dva nova, uz ostalo, pohvalila je Teodora Beletić te je gradonačelniku dostavila razmišljanja učenika i stručnjaka koja mogu doprinijeti  razvoju spomenute zelene politike grada, ali i općenito ostala pitanja od interesa mladih o kojima će gradonačelnik s učenicima detaljnije debatirati i raspravljati u bližoj budućnosti.

Poseban interes mladi ekolozi iskazali su za uređenje područja Pragrande na što je gradonačelnik potvrdio da se ta lokacija planira urediti kao zelena oaza – gradski park nakon što se, kao preduvjet, riješi kanalizacija u sklopu EU projekta. Isto tako urediti će se i sadržajima obogatiti brojni drugi dijelovi grada, parkovi koji će postati tematski, biciklističke staze koje će se razvijati, promet koji će se ograničiti u centru grada,…. U konačnici sve aktivnosti imat će za cilj očuvanje okoliša, prilagodbu klimatskim promjenama te razvoj novih sadržaja koji će, poštujući navedeno, upotpuniti i oplemeniti život u Puli. Iznesena promišljanja učenika, profesora i strategija razvoja Grada idu u istom smjeru i nadopunjuju se što daje poseban odjek i značaj.

Više pročitajte na mrežnoj stranici Grada Pule. https://www.pula.hr/hr/novosti/detail/22808/eko-skola-gimnazije-pula-primjer-je-eko-aktivizma-i-promisljanja-o-zelenoj-buducnosti-grada/

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.