Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Elena Kiss i Katarina Špehar u finalu natječaja za srednjoškolce StartArt

Datum: 17.11.2021.

Kategorija: Obavijesti, Zadruga


Učenice Elena Kiss (4.g) i Katarina Špehar (3.c) javile su se na natječaj za umjetničke radove na temu “Industrijska baština u digitalno doba” u okviru projekta StartArt (Mi+ platforma). Njihovi radovi “Vlakovi” i “Astra Pula” ušli su u 8 najboljih radova, a Elenu i Katarinu možete podržati tako što ćete na Instagramu StartArt lajkati njihove radove.

“Razvitkom industrije odredilo se mnogo segmenata suvremenog doba. Značajna industrijska baština jesu upravo vlakovi. U digitalnoj grafici oni putuju karakterističnim crtama dlana, linijom glave, srca i života, a time ne prikazuju samo univerzalnu svakodnevnicu, nego i individualnu stvarnost”. (Elena Kiss)

“Vizualizacija Tvornice obuće „Astra Pula“ temelji se na fotografiji današnje zgrade bivše tvornice i karti današnje Pule gdje se jasno vidi lokacija tvornice, u Ulici Svetog Ivana, ne tako daleko od Titovog parka. Ova zgrada, dakako, ima bogatu povijest, tj. nekad je služila kao vojarna pa čak i kao tvornica duhana. Tvornica obuće „Astra Pula“ u pogonu je bila od 1963. pa sve do početka rata 1990.- tih. Zanimljiva poveznica između tvornice i Titovog parka je da su se tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća proizvodile bijele, kožne tenisice marke Converse s crvenom ili plavom zvijezdom. Prilikom Dana Mladosti, djeca koja su trčala štafetu, Titu u čast, nosila su Converse tenisice napravljene baš u toj tvornici”. (Katarina Špehar)

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.