Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Euroscola Online

Datum: 15.02.2021.

Kategorija: Obavijesti


Učenici Gimnazije Pula sudjelovali su u programu Euroscola Online koje je koordinirao tim iz EU parlamenta u Strasbourgu. Tijekom dvosatnog događanja mladi diljem Europe učili su o Europskom parlamentu te imali mogućnost aktivno sudjelovati predlažući svoje inovativne ideje, postavljati pitanja, glasati za prijedloge izravnim angažmanom putem chata ili video prijenosa uživo.

U istome je sudjelovalo više od 2 400 učenika iz 22 europske države i 70 škola diljem Europe.

Tema događanja bila su ljudska prava i naša uloga u demokratskim procesima.

Hrvatsku su imale čast predstavljati naša škola Gimnazija Pula i IV. gimnazija Marka Marulića iz Splita. Dvosatno događanje započelo je dobrodošlicom predsjednika Europskog parlamenta, g. David Maria Sassoli te pozdravima gđe. Stefanie Haffner i g. Jakoba Grotha.

Na pitanja učenika vrlo sadržajno odgovarala je prva potpredsjednica Europskog parlamenta gđa. Roberta Metsola.
S obzirom da smo bili unaprijed pripremljeni, dovoljno brzi i vješti imali smo čast i zadovoljstvo predstaviti se prvi i izravnim javljanjem postaviti pitanje potpredsjednici.

U ime naše škole govorila je učenica 3.-eg razreda, Petra Povrzanović osvrćući se na pitanje slobode kretanja tijekom mjera izazvanih pandemijom.

Pitanja su se uglavnom odnosila na ulogu mladih u EU, posljedice pandemije, korupcije i nejednakosti među ljudima diljem EU i svijeta.
Na pitanja o našoj ulozi u demokraciji odgovarali su g. Massimiliano Puglia sa Suda Europske unije i dr. Antonio Caiola, voditelj odjela u pravnoj službi Europskog parlamenta.

Zasjedanje je završilo anketom i glasovanjem za problem koji zahtijeva brzo djelovanje.
Sudionicima su ponuđena 4 problemska pitanja: ravnopravnost spolova, odnosi među tinejđerima u različitim državama, razumijevanje naših prava vezanih uz Povelju, aktivna borba protiv klimatskih promjena.

Većina sudionika glasala je za što aktivniju borbu protiv klimatskih promjena.

U Euroscoli Online sudjelovalo je 26 učenika Gimnazije Pula i profesorice Tanja Černeka, Elizabeta Pavlović i Tatjana Maras Glavaš.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.