Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Fakultativna iz filozofije

Autor: Anica Franjul

Datum: 15.09.2020.

Kategorija: Obavijesti


Na fakultativnoj nastavi filozofije se, naravno, filozofira. Ali to ne znači „mlatiti praznu slamu“, kao što se obično misli. Kroz razgovore, igre i čitajući tekstove raznih mislioca pokušavamo zajednički doći do odgovora na pitanja koja sve ljude kopkaju. Što je istina i kako ju prepoznati? Ima li život smisla? Možemo li biti sretni u društvu u kojem živimo? Kako znati činimo li dobro i kako uopće odlučiti između tolikih ponuđenih odgovora? Je li bolje misliti srcem ili razumom? Čemu politika i može li nam znanost pružiti toliko željene odgovore? Mogli bismo nabrajati unedogled…

Kojom temom ćemo se baviti, odlučujemo sami. Dosad smo, uz ostalo, razmatrali pitanje postojanja boga, a pokušali smo i zajednički osmisliti zajednicu u kojoj bi ljudi sretno živjeli. Svaka tema otvara nova pitanja što filozofiju čini nepresušnim izvorom.

Sadašnja grupa koju čine učenici trećih i četvrtih razreda (mogu se uključiti i ostali)za početak je odlučila baviti se umjetnošću. Što je to što neko djelo čini umjetnički vrijednim? Što je uopće ljepota?

Pozivam sve zainteresirane učenike da se uključite u našu tvornicu misli. Filozofija je, uz religiju i umjetnost, pogled na život. Pridružite nam se!

Vrijeme održavanja

Prema dogovoru, 2 sata tjedno online

Javiti se voditeljici Anici Franjul, prof.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.