Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Festival matematike u Gimnaziji Pula

Autor: Boris Pein


U ponedjeljak 9.5. u organizaciji Matematičkog društva Istra u našoj se školi održalo ekipno natjecanje u sklopu Festivala matematike.

Čak 11 četveročlanih ekipa učenika Gimnazije Pula rješavalo je 36 zadataka iz svih područja matematike istovremeno s ekipama srednjih škola i centara izvrsnosti  iz cijele države.

U kategoriji GIGA (1. i 2. razredi) naše su ekipe osvojile 4., 14., 15., 17., 25., 34. i 39. mjesto u konkurenciji 58 ekipa.

Posebno pohvaljujemo ekipu u sastavu Matej Gršković, Marin Perković, Nikola Dujmović i Gabriel Milohanić koja je osvojila 4. mjesto u ukupnom poretku te ekipu u sastavu Vice Kunjašić, Marin Grubešić, Stefano Scandale i Petar Tešija koja je osvojila 4. mjesto u kategoriji općih gimnazija (15. mjesto u ukupnom poretku).

 

U kategoriji TERA (3. i 4. razredi) naše su ekipe osvojile 9., 17., 24. i 28. mjesto u konkurenciji 38 ekipa.

Posebno pohvaljujemo ekipu u sastavu Pavao Turić, Martina Licul, Mario Živolić i Mate Marjanović koja je osvojila 9. mjesto u ukupnom poretku.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.