Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Filozofija, fotografija i film

Datum: 21.12.2022.

Kategorija: Obavijesti


Prvo obilježavanje Svjetskog dana filozofije u Gimnaziji Pula – o čemu je izvijestio i „Glas Istre“ 17. studenog 2022. – dobilo je i svoje filmsko svjedočanstvo.

Događaj je snimio i u cjeloviti video montirao Frane Pekica (4.c). Pri snimanju mu je pomogao kolega iz razreda Loren Čekada. Video traje 84 minute.

Podsjećamo, tema skupa bila je „Filozofija, fotografija i film“. U videu prvo slijedi poduže predavanje nastavnika filozofije i povijesti dr. sc. Alena Tafre, posvećeno filozofiji fotografije i povijesti fotografije. Zatim slijedi izlaganje maturanta Ivana Škorića (također 4.c) pod naslovom „Costa-Gavras i politički film“. Inače, nakon izlaganja bila je održana i tribina na kojoj su prisutni učenici i izlagači raspravljali o temi skupa.

Prezentacije:

Alen Tafra, Filozofija fotografije i mala povijest fotografije
Ivan Škorić, Costa-Gavras i politički film

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.