Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Financijska pismenost- fakultativna nastava

Datum: 21.06.2022.

Kategorija: Matematika, Obavijesti


Financijska pismenost je kombinacija znanja, vještina, stavova i ponašanja koji su potrebni za donošenje ispravnih financijskih odluka i za financijsko blagostanje svakog pojedinca, a time i društva.

Kroz četiri cjeline ZAŠTITA POTROŠAČA, NOVAC, FINANCIJSKE INSTITUCIJE I FINANCIJSKI PROIZVODI TE PLANIRANJE OSOBNIH FINANCIJA učenici su stekli osnovne financijske vještine potrebne za samostalno donošenje financijskih odluka i planiranje vlastite financijske budućnosti. Tijekom nastavne godine za učenike je organizirano predavanje “HANFA i sektor financijskih usluga”, koje je održala Anja Tkalčević (HANFA). Učenici su naučili koja su njihova potrošačka prava i odgovornosti, kako izgleda nepoštena poslovna praksa, što je impulzivna kupnja, što je novac, kakvi sve načini plaćanja postoje i koje vrste platnih kartica. Naučili su što je inflacija, kamatna stopa, upoznali su različite načine obračuna kamata i vrste kredita. Stekli su osnovna znanja o osiguranju i različitim vrstama štednje i ulaganja. Naučili su sami napraviti obračun plaće i optimalno raspodijeliti porezne olakšice. Kroz radionicu koju je vodila Barbara Andrić (ERSTE banka) upoznali su djelatnosti banke, pojam likvidnosti i razgovarali o značaju novca, štednje i ulaganja. Planirali su osobne financije i  radili bilancu kućanstva.

Sav sadržaj učenicima je dostupan u obliku digitalne bilježnice, a na kraju nastavne godine svi učenici i djelatnici škole imali su prilike pogledati dio prezentacija učenika na izabrane teme.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.