Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Francuski jezik (za početnike) – fakultativna nastava

Datum: 23.09.2020.

Kategorija: Uncategorized


Zašto učiti francuski?

Jedan je od dva jezika koji se govore na svim kontinentima i nakon engleskog drugi jezik koji se najviše uči na svijetu. Govori ga više od 274 milijuna ljudi diljem planeta (Švicarska, Belgija, Kanada, Afrika, jugoistočna Azija, Sejšeli…).

Francuski je i jezik diplomacije i međunarodnih odnosa: jedan je od radnih i službenih jezika Ujedinjenih naroda te brojnih međunarodnih institucija i organizacija poput Europske unije ili međunarodne organizacije Crvenog križa. Učenje francuskog, na primjer, omogućuje nastavak studija u Francuskoj na uglednim sveučilištima ili velikim poslovnim i tehničkim učilištima koji se ubrajaju u najbolje visokoškolske ustanove na svijetu.

Francuska je najposjećenija zemlja svijeta te zajedno s frankofonskih zemljama obiluje sjajem i aromama. Ako barem donekle vladate francuskim, bit će vam puno ugodnije posjetiti Pariz i sve francuske regije, ali i Afriku, Švicarsku, Kanadu, Monako…

Francuski daje pristup velikom kulturnom bogatstvu. Bolje znanje francuskog omogućuje pristup velikim djelima književnosti i filma. Francuski je također i ulaznica za pristup kritičnom duhu, utemeljitelju ljudskih prava.

Upišite fakultativnu nastavu iz francuskog jezika i zaronite u svijet zaigranosti u učenju stranog jezika, izgovorite nešto novo i drukčije, naučite nekomu poslati poruku na francuskom, pročitati kratke jednostavne tekstove i predstaviti se. Et en plus, en français! I još k tome – na francuskom!

Nastava traje 2 sata tjedno online.
Javiti se prof. Marku Kalčiću na email: marko.kalcic@skole.hr

À bientôt !

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.