Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija na Festivalu znanosti

Datum: 18.05.2021.

Kategorija: Obavijesti


Otto E. Neugebauer, osnivač dvaju značajnih matematičkih časopisa 20. stoljeća, Zentralblatt für Mathematik (1931.) i Mathematical Reviews (1940.) smatra se najoriginalnijim i najproduktivnijim povjesničarom egzaktnih znanosti našega doba.

Svoj je rad započeo kao matematičar, potom se okrenuo egipat­skoj i babilonskoj matematici, a nakon toga povijesti matematičke astronomije. Radio je s najvećim matematičarima 20. stoljeća, a i sam je bio vrhunski znanstvenik.
Izravnim utjecajem na svoje učenike u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, tako i neizravnim utjecajem svog primjera i djela širom svijeta, postavio je novi standard onoga što bi povjesničar znanosti trebao biti.

Dok je pratio drevni prijenos matematičkih znanosti, Neugebauer je i sam bio dio moderne faze tih procesa, a njegova je karijera odgovarala njegovom uvjerenju da je matematičko zaključivanje fenomen neograničen nacionalnošću, jezikom ili kulturom. Primio je mnogo akademskih nagrada, a Europsko matematičko društvo svake četiri godine dodjeljuje nagradu „Otto Neugebauer“ za posebno značajan članak ili knjigu iz područja povijesti matematike.

Predavanje o ovom iznimnom znanstveniku živopisne biografije održala je profesorica Kristina Opatić u srijedu 12. svibnja na platformi zoom u sklopu Festivala znanosti.

Tijekom Festivala znanosti predavanju su prisustvovali učenici 1.g, 3.b., 3.e i 4.f razreda.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.