Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazija Pula na projektnom sajmu završne konferencije projekta „3D and VR for VET Technologies“

Autor: Eva Grujić

Datum: 03.05.2022.

Kategorija: Informatika, Obavijesti


Završna konferencija projekta „3D and VR for VET Technologies“ u okviru programa Erasmus+ održana je 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Međunarodni projekt ukupne vrijednosti više od 200 tisuća EUR-a koordinira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Pozdravnim govorom konferenciju je otvorio izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, Prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija. Naglasio je važnost tematike projekta koja stavlja naglasak na nove tehnologije za strukovno obrazovanje. Ivona Močenić, dogradonačelnica Grada Pule pohvalila je aktivnosti Sveučilišta i čestitala na uspješnom pojektu i rezultatima. Patricia Percan, Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije izrazila je zadovoljstvo razinom interesa i odaziva učenika završnoj konferenciji.

Na skupu su, pred 180 sudionika, izlagali izv.prof.dr.sc. Sven Maričić, dr.sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte Sveučilišta u Puli, Damir Godec sa Sveučilišta u Zagrebu te Željko Krnjajić iz Hrvatskog robotičkog saveza. Izv.prof.dr.sc. Sven Maričić premijerno je predstavio 3D šetnju pulskim atrakcijama te najavio da će ona biti darovana Gradu Puli za rođendan, odnosno Dan grada koji se obilježava 5. svibnja.

Na projektnom sajmu se se uz projektne partnere Medicinsku i Indstrijsko – obrtničku školu Pula, predstavile i Tehnička škola Pula, Gimnazija Pula, Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčević a i Livna. Sajam su podržali i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Gradsko društvo Crvenog križa Pula te Udruga slijepih i slabovidnih osoba. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici projektnih partnera Universitet I Sorost Norge (Norveška), Universitatea Technica Cluj Napoca (Rumunjska) i Mediteranski institut za istraživanje života (MediLS).

Glavni cilj projekta je širenje znanja studentima, profesorima i ostalim entuzijastima u području novih tehnologija, CAD modeliranja, 3D printanja i virtualne realnosti. Poseban fokus je na ciljanim skupinama: tehničkim i strukovnim školama.

Glavna ideja projekta jest razvoj, oblikovanje i transfer inovativnih specijaliziranih vještina i alata korištenih u području aditivnih tehnologija, robotike i virtualne realnosti u sektoru strukovnog obrazovanja kroz razvoj specijaliziranih modula obrazovanja.

Na konferenciji je sudjelovao 2.g razred sa razrednicom Evom Grujić te dva učenika iz 3.g razreda. Zahvaljujemo se organizatorici Kristini Hlavati Bertoncelj na pozivu!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.