Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gimnazijski učenici u radionici kuhanja

Datum: 15.12.2023.

Kategorija: Obavijesti


U sklopu projekta za poticanje međugeneracijskog druženja kojeg je organizirala Zelena Istra, i u sklopu nastave Talijanskog jezika, učenici 2. e razreda Gimnazije Pula u pratnji prof. Karin Bolković  sudjelovali su 14. 12. 2023. u radionici kuhanja s umirovljenim kuharom. Učili su kuhati Istarsku maneštru i talijansko jelo strata od ostataka kruha (starog kruha), a cilj je bio, osim druženja, naučiti upotrijebiti namirnice bez bacanja preostale hrane. Iskustvo je bilo fenomenalno jer su učenici kroz praksu naučili korisne vještine u pripremanju tradicionalnih jela i važnost nebacanja hrane.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.