Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gostovanje riječkog Fakulteta za matematiku

Autor: Boris Pein

Datum: 23.05.2022.

Kategorija: Matematika, Obavijesti


U sklopu aktivnosti promoviranja matematike i studija matematike u našoj je školi gostovao Bojan Ostić, asistent na Fakultetu za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Bojan je održao predavanje Internet protokoli i napadi na internet protokole zainteresiranim učenicima 2. g, 3. g i 4. g razreda.

Sva komunikacija na internetu se provodi pomoću internet protokola. Ti su protokoli izloženi napadima kojima je u cilju promijeniti ili ukrasti informaciju koja se šalje. Cilj je napraviti neprobojan protokol koji je primjenjiv u praksi, no to je vrlo težak posao. Na predavanju je dan kratak uvod u kriptografiju, internet protokole te jedan matematički model koji opisuje napade na internet protokole.

Informacije o studiju matematike na Fakultetu za matematiku Sveučilišta u Rijeci možete naći na web-stranici Fakulteta.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.