Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Gradonačelnik Filip Zoričić primio najbolje ovogodišnje maturante, među njima i našu Doru Berljavac

Autor: Dejan Zelenak

Datum: 10.06.2021.

Kategorija: Obavijesti


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na terasi pulske Zajednice Talijana – Circolo upriličio je prijem za 13 najboljih maturanata u školskoj 2020./2021. godini i njihove ravnatelje. Prijemu je prisustvovala i pročelnica nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

„Drago mi je kada je škola na okupu, učenici i njihovi ravnatelji! Onda je to jedna posebna emocija. Od srca vam čestitam na postignutim uspjesima u srednjoj školi. Najbolji znači i najodgovorniji, ne mora nužno značiti i najsposobniji, ali ako ste najbolji imate perspektivu i čeka vas puno odgovornosti u životu. Kao maturanti imate priliku mijenjati svijet. To je jako važno. Promišljajte o tome i to vam je moj savjet kao profesora. Čestitam ravnateljicama i ravnateljima, sigurno ste ponosni na vaše učenike. Sačuvajte taj kontinuitet i obrazovanju dajte na važnosti i ubuduće“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Maturantima koji ulaze u svijet rada gradonačelnik je poželio puno uspjeha, što brži pronalazak posla i uspješnu karijeru u odabranom zanimanju. Studente koje čekaju upisi na željene fakultete i daljnje obrazovanje pozvao je da se nakon završetka studija vrate u Pulu.

„Mi vas trebamo, Pula treba sve ljude, a vi mladi možete puno konkretnije, dinamičnije i na svoj način promišljati budućnost grada. Budite i dalje kritični, nemojte biti uvijek svime zadovoljni. Čuvajte sebe i svoj identitet koji je jako važan u svijetu. Ukoliko idete izvan Pule i Istre pohvalite svoj zavičaj i recite da je Pula najbolji i najljepši grad te da je u Istri predivno živjeti. Budite sretni kada to izgovarate i ponosni onime što jeste“, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

Najuspješniji ovogodišnji maturanti su: Dora Berljavac iz Gimnazije, Lovro Kovačević iz Ekonomske škole, Letizia Ulika Roce i Leonardo Rojnić učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Pula, Astrid Mirković maturantica Industrijsko-obrtničke škole, Teo Vukšić iz Medicinske škole, Marko Drandić iz Talijanske srednje škole Dante Alighieri, Miriam Glavić učenica Strukovne škole Pula, Marko Rajlić iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Donata Butković  maturantica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Ana Dugandžić i Matko Tepšić iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te Lana Bedrina učenica Tehničke škole.

Tom prigodom najuspješnijim maturantima gradonačelnik Filip Zoričić uručio je prigodne poklone.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.