Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

HAIKU KLUB Gimnazija Pula – novi Zbornik 2021

Datum: 18.06.2021.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića. I ove je godine HAIKU KLUB objavio svoje on-line i tiskano izdanje dvojezičnog (hrvatski i engleski) godišnjeg zbornika radova s haiku pjesmama učenika nastalima u sklopu haiku radionice tijekom školske godine 2020./2021.

U novom zborniku predstavljen je izbor pjesama članova HAIKU KLUBA (Dora Macuka 4.d, Dora Vuković 3.b i Lucija Strenja 3.razred Glazbene škole) uz radove učenika 1.g2.c te 2.e razreda koji su pohađali radionicu haiku poezije.

Zbog specifičnih korona uvjeta ove je godine izostalo kreativno druženje uživo, ali su vrijedni članovi HAIKU KLUBA i ove školske godine bili vrlo aktivni te su sudjelovali u raznim projektima kao što je slanje i objava pjesama u hrvatskom haiku časopisu IRIS i sudjelovanje na 2021 International Haiku Competition u Ljubljani (u organizaciji Gimnazije Vič Ljubljana). Haiku video projekt slovenskih domaćina s haiku radovima svih učenika sudionika objavljen je i na YouTube-u:

Pdf izdanje Haiku zbornika možete skinuti ovdje: (HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2018, HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2019HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2020, HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2021)

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.