Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

HAIKU KLUB – Haiku zbornik 2024.

Datum: 20.06.2024.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića. Ove je godine HAIKU KLUB objavio svoje sedmo on-line i tiskano izdanje dvojezičnog (hrvatski i engleski) godišnjeg zbornika radova s haiku pjesmama učenika nastalima u sklopu haiku radionice tijekom školske godine 2023./2024.

U novom zborniku predstavljen je izbor pjesama i radova učenika 2.f i 2.g razreda koji su pohađali radionicu haiku poezije. Osim pisanja vlastitih haiku pjesama, posebno zanimljive i kreativne bile su ginko šetnje (kontemplativne šetnje kroz prirodu sa svrhom prikupljanja materijala za haikue) nakon kojih bi se raspravljalo o doživljajima i samim pjesmama. Također su učenici sa svojim radovima sudjelovali na 2024 International Haiku Competition u Ljubljani (u organizaciji Gimnazije Vič Ljubljana) uz objavu radova u zborniku.

Pdf izdanje novog Haiku zbornika možete skinuti ovdje i u našim publikacijama: HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2024

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.