Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Haiku zbornik 2020

Datum: 24.06.2020.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića. I ove je godine HAIKU KLUB objavio svoje on-line i tiskano izdanje dvojezičnog (hrvatski i engleski) godišnjeg zbornika radova s haiku pjesmama učenika nastalima u sklopu haiku radionice tijekom školske godine 2019./2020. Pdf izdanje novoga Haiku zbornika, kao i starija izdanja, možete naći i skinuti u rubrici NAŠE PUBLIKACIJE (https://www.gimnazijapula.hr/haiku-klub-gimnazije-pula/).

Ovogodišnji članovi HAIKU KLUBA i polaznici radionice bili su: Noah Spagnolo 4.b, Juraj Štern Vukotić 4.b, Ema Tomić 4.b, Dora Macuka 3.d, Dora Vuković 2.b i Lucija Strenja (2.razred Glazbene škole).

Osim pisanja vlastitih haiku pjesama, kreativnog pjesničkog druženja te upoznavanja s japanskom kulturom i zen filozofijom, vrijedni članovi HAIKU KLUBA su ove školske godine bili vrlo aktivni i van škole te su sudjelovali u raznim projektima:

  • Haiku radionica s kanadskim haiku pjesnikom Michaelom Dudleyem
  • slanje i objava pjesama u hrvatskom haiku časopisu IRIS
  • sudjelovanje na 2020 International Haiku Competition u Ljubljani (u organizaciji Gimnazije Vič Ljubljana) uz objavu radova u zborniku
  • Noć muzeja: Foto haiku projekt i izložba u suradnji s Fotoklubom Gimnazije Pula

(Haiku pjesnik Michael Dudley iz Kanade prilikom održavanja haiku radionice u našoj školi)

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.