Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Haiku zbornik 2023.

Datum: 27.06.2023.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


U Gimnaziji Pula od 2016. godine djeluje gimnazijski HAIKU KLUB pod mentorstvom profesora i haiku pjesnika Dejana Pavlinovića. Ove je godine HAIKU KLUB objavio svoje šesto on-line i tiskano izdanje dvojezičnog (hrvatski i engleski) godišnjeg zbornika radova s haiku pjesmama učenika nastalima u sklopu haiku radionice tijekom školske godine 2022./2023.

U novom zborniku predstavljen je izbor pjesama članova HAIKU KLUBA (Hela Grgić 4.b, Lucija Horvat 4.e i Nela Čupić 4.g) uz radove učenika 1.c i 1.d razreda koji su pohađali radionicu haiku poezije.

Vrijedni članovi HAIKU KLUBA su i ove školske godine bili vrlo aktivni te su pisali vlastite haiku pjesme, sudjelovali u emisiji Rubikova kocka (Radio Maestral, Pula) te na tribini za mlade Mladi kreativci: Generacija K (Kino Valli, Pula). Posebno zanimljive i kreativne bile su ginko šetnje (kontemplativne šetnje kroz prirodu sa svrhom prikupljanja materijala za haikue) nakon kojih bi se raspravljalo o doživljajima i samim pjesmama. Slali su se radovi na domaće i međunarodne haiku natječaje, a dio radova bit će objavljen u hrvatskom haiku časopisu IRIS.

Pdf izdanje novog Haiku zbornika možete skinuti u našim publikacijama.

HAIKU KLUB Gimnazija Pula – Zbornik 2023

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.