Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

I za kraj nastavne godine Brijuni!!

Datum: 16.06.2021.

Kategorija: Obavijesti


Sudionici projekata KA229, Škole ambasadori Europskog parlamenta i Walk the global walk danas, 15.06.2021. odlaskom u NP Brijuni „zaokružili“ su aktivnosti kojima smo se vrlo intenzivno i aktivno bavili ove nastavne, nadasve izazovne nastavne godine.

A dan je započeo slatko, krofnama punjenim čokoladom iz pekare naše učenice Ardite Ćenaj. U ranim jutarnjim satima sastali smo se u ribarskom naselju Fažana, brodom otplovili do Brijuna, uz stručno vođenje saznali svašta nešto o zaštiti prirode i održivom razvoju jednog od naših nacionalnih parkova, vozili se vlakićem otokom, mahali golferima, divili se bojama paunova, prošetali i „porazgovarali“ sa životinjama u safari parku, divili se stopama dinosaura, „chilali“ i učili u hladu šume crnike, snimili promotivni materijal za aktivnost „zajednoza.eu“, iskazali divljenje maslini staroj više od 1600 godina koja ponosno dominira pejzažnim travnjakom, slušali priče o Robertu Kohu i Paulu Kupelwieseru, obišli Titov muzej…

I po povratku u Fažanu ugodno i poučno druženje završilo je u slastičarnici gdje smo se počastili sladoledom.

U aktivnosti je sudjelovalo 25 učenika i profesorice Tatjana Maras Glavaš, Elizabeta Pavlović, Jasna Perković Milosavljević i Tanja Černeka.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.