Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Istraživanje o potrošačkom minimalizmu adolescenata

Datum: 09.10.2023.

Kategorija: Obavijesti


Dana 6. listopada 2023. godine učenici 1.a, 2.f., 2.g, 3.g i 4.g razreda sudjelovali su u istraživanju o potrošačkom minimalizmu adolescenata uz koje je održana edukacija na temu održive potrošnje.

Cilj istraživanja je osnažiti potrošački minimalizam te potaknuti odgovorno financijsko ponašanje.

Istraživanje je provedeno uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje, a provela ga je doktorandica Marije Uzelac, mag. oec. u sklopu izrade doktorskog rada pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pod nazivom “Mehanizmi osnaživanja potrošačkog minimalizma adolescenata”.

Ovo je bila jedna od aktivnosti koje se provode u školi u sklopu projekta „Financijska pismenost za gimnazijalce“ čiji je cilj podizanje razine svijesti mladih o važnosti upravljanja osobnim financijama.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.