Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Istraživanje o upotrebi mobitela među učenicima

Datum: 08.03.2022.

Kategorija: Obavijesti


Učenici 2. E razreda su u sklopu izbornog predmeta etike pod mentorstvom profesorice Maše Jerin proveli istraživanje o upotrebi mobitela među učenicima u svakodnevnom životu i na nastavi. Također su željeli ispitati ovisnost o mobitelu te povezanost pretjerane upotrebe mobitela i lošeg vida. U anketi je sudjelovalo 63 učenika od prvog do četvrtog razreda gimnazije. Anketa je potvrdila da učenici provode previše vremena na mobitelu, te da više od polovice smatra da su možda ili sigurno ovisni o ovom uređaju. Anketa je pokazala da učenici koji nose naočale provode više sati na mobitelu. Čak 3/4 učenika koristi mobitel pod nastavom bez dozvole nastavnika. Iznenadio nas je podatak da svaki četvrti učenik više voli školu online nego uživo. Među glavnim razlozima zbog kojih koriste mobitel, učenici su naveli komunikaciju, zabavu, ali i učenje. Iako bez mobitela danas više ne možemo živjeti, čovjek je prvenstveno socijalno biće te bi trebao komunicirati i provoditi više vremena s ljudima uživo umjesto da ga provodi ispred ekrana.

Cijelu anketu pogledajte ovdje:

Anketa završna verzija

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.