Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Izložba „Katalog elektro-entiteta”

Datum: 06.03.2024.

Kategorija: Obavijesti


Učenici trećih razreda Izborne nastave likovne umjetnosti zajedno s profesoricom Ninom Šestanović posjetili su u utorak Galeriju Novo gdje je postavljena izložba ‘Katalog elektro-entiteta’ u organizaciji Radiona.org i udruge Metamedij.
‘Izložba »Katalog elektro-entiteta« drugi je dio projekta  »Titraji, algoritmi i strojevi« koja se bavi  hibridnim umjetnostima i maker kulturom kroz prizmu aktivne interakcije s tehnologijom kojom se Radiona.org po prvi puta predstavlja publici u Puli.’
Učenicima je pobudio interes zanimljiv spoj znanosti i elektronike predstavljene na zanimljiv način kroz umjetničke instalacije.
‘Otpor prema tehnologiji u današnje je doba potpuno besmislen, čak i kontraproduktivan. Ono što svakako ne gubi smisao, jest način na koji promatramo tehnološke pojave, kako ih demistificiramo, propitujemo, su-stvaramo i ubacujemo u vlastiti prostor i proces promišljanja: kao artefakt, uređaj, pomagalo, igračku, entitet, stroj, mašinu ili zvijer.’
Izložba će ostati otvorena do 29. 3.2024. te vas sve pozivamo  da pogledate ovu zanimljivu interaktivnu izložbu.

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.