Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Izvanučionička nastava izborne kemije

Datum: 07.05.2024.

Kategorija: Obavijesti


Tijekom ožujka i travnja učenici izborne nastave kemije 2. i 3. razreda aktivno su sudjelovali u više oblika terenske nastave. Tako su s prof. Mateom Hervat Dobrila posjetili Zavod za javno zdravstvo Istarske županije gdje su imali prilike vidjeti laboratorije za kemijsku analizu hrane, vode i ostalih predmeta opće uporabe te upoznati nove prostorije i metode besplatnog Savjetovališta za prehranu. Cilj ovog posjeta prvenstveno je bio približiti učenicima primjenjivost kemije i naglasiti značaj teorijskih osnova koje stječu kroz svoje gimnazijsko obrazovanje. Djelatnici laboratorija strpljivo su nam pokazivali metode analize hrane iz gradskih vrtića te titracijske metode pri određivanju bojila u alkoholnim pićima.

U nastavku je uslijedio posjet Centru za popularizaciju znanosti IŽ gdje su učenici 2. razreda uskočili u kute i iskušali se u raznim eksperimentalnim radovima.

Osim navedenog, opetovano smo ostvarili STEM-ART suradnju kroz interdisciplinarnu nastavu kemije i likovne umjetnosti posjetivši izložbu Van Gogha u Trstu. Ovaj projekt nastavit će se kroz naredne satove izborne nastave kemije 3. razreda.

Slijedi nam još posjet Otvorenom danu PMF-a u Zagrebu 10.5.2024. gdje smo prijavljeni na mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica.

To be continued…

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.