Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Izvanučionična nastava u Rijeci – STEM i Art

Datum: 28.09.2022.

Kategorija: Obavijesti


Dana 27. 9. profesorice Matea Hervat Dobrila i Nina Šestanović u sklopu izborne nastave Kemije i Likovne umjetnosti vodile su učenike trećih i četvrtih razreda na terensku izvanučioničnu nastavu radnog naslova STEM i Art. Učenici su tom prilikom posjetili Prirodoslovni muzej Rijeka, JGL muzej farmacije kao i trenutnu izložbu u MMSU Rijeka mlade perspektivne umjetnice Hane Miletić i art kvart Bančić. Učenici su ovim posjetima mogli otkriti puno o domaćim životinjskim vrstama i njihovim staništima, vidjeti moderan prikaz hrvatske i svjetske povijesti farmacije te kakve veze imaju umjetnost i propale tvornice i industrijski pogoni. Nadamo se da su učenici uživali koliko i profesorice te skorašnjem ovako dobro iskorištenom danu.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.