Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Izvješće o radu lokalne zajednice

Datum: 30.03.2024.

Kategorija: Obavijesti


Gimnazija Pula ponosno je sudjelovala na završnoj konferenciji izrade nacrta programa za mlade grada Pule. Konferencija se održala u utorak 27. veljače 2024. godine. U radu konferencije sudjelovali su učenici iz 3. b i 3. f razreda, predvođeni učenicima Larom Knežević i Markom Levakom, pod mentorstvom profesorice Tanje Černeke. Na konferenciji su sudjelovali i naši bivši učenici, današnji studenti, Ive Cukerić, Lovro Milinković i Nino Šarić, sudjelujući u dijelu panela okruglog stola. Nino je prisustvovao kao predsjednik Savjeta mladih grada Pule. Ostali članovi panela okruglog stola bili su dr. med. Ivica Šain, Katharina Mikulić kao youthworker i predstavnica udruge ZUM te Elvira Krizmanović Marjanović iz gradske uprave, odsjek za mlade, sport i društvene djelatnosti. Naši su učenici postavili niz iznimno relevantnih pitanja, doprinoseći konstruktivnoj raspravi kao npr. pitanja o nivou osviještenosti lokalne zajednice o problemu mentalnog zdravlja mladih, te o problemu uključenosti mladih s invaliditetom u aktivnosti lokalne zajednice. Sigurni smo da su naši učenici mnogo naučili o važnosti uključivanja mladih u lokalne odluke te da će upravo oni u budućnosti pridonijeti pozitivnim promjenama!

                                                                                                                                                                                                  Učenica: Lara Knežević

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.