Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Kako možemo „zaraziti“ ljude Ciljevima održivog razvoja?

Datum: 28.04.2021.

Kategorija: Eko, Obavijesti


U utorak, 27. travnja učenicima 3.d razreda koji su uključeni u projekt Walk The Global Walk pulske gimnazije održana je vrlo zanimljiva radionica stvaranja postera, plakata i sličnih vizualnih sadržaja. Namjera ove edukacije je bila kako naučena znanja o Globalnom cilju 16. a to su mir, pravda i snažne institucije, proslijediti kao poruku drugima oko nas te ih potaknuti na promjenu razmišljanja i djelovanja bilo da je riječ o nama samima ili onima koji su donositelji odluka.  Kreativni dvojac voditelja Ana i Veljko Armano Linta iz Satelit edukacije za održivost i regenerativnost doista su „zarazili“ učenike koji su upoznali sa novim digitalnim alatom za izradu postera. Do kraja radionice proizašle su zanimljive skice postera vezane uz Cilj 16. Osim što smo imali priliku upoznati se sa novim alatima, ugodno smo se družili te razmjenjivali iskustva i ideje sa učenicima iz Talijanskih škola iz Buja i Pule kao i Tehničke škole Pula koji su sudionici istog ovog projekta. Ovo je treća godina provođenja ovog projekta čiji je nositelj Istarska županija.

Ovo je samo dio ideja sa radionice:

  • Globalni ciljevi održivog razvoja
  • Cilj 16. Mir, pravda i snažne institucije = sudovi, uprava, policija; zakoni; poštena vlast
  • Društvo koje će raditi na jednakosti, pravima manjina..
  • Potreba za gradnjom povjerenja; biti dio zajednice koja je poštena i moralna; partnerstvo;
  • Održivost nije samo ekologija; moramo razumjeti koliko su nam bitni drugi ekonomski odnosi
  • Prenijeti poruku je bitno!! Senzibilizirati javnost!!
  • Kratka i jednostavna misao kojom prenosimo poruku!!

 

 

Kako je to izgledalo pogledajte na poveznici u nastavku.

Kako možemo

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.