Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

„Kod Marula“ u Gimnaziji Pula


Dana 6. listopada 2022. godine učenici 3.f, 3.g i 2.a razreda prisustvovali su 11. književnom susretu „Kod Marula“, u organizaciji aktiva hrvatskoga jezika, Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika te časopisa Nova Istra, Pula. Susret su uveličali nagrađivani pjesnici Branko Čegec i Boris Biletić, ujedno i predsjednik Istarskog ogranka DHK-a.

Branko Čegec na zanimljiv je i učenicima pristupačan način govorio o procesu nastanka svojih pjesama kao i o brojnim putovanjima na kojima su te pjesme nastajale. Kao izdavač s dugogodišnjom uspješnom izdavačkom karijerom govorio je o izdavaštvu, što je važno za popularnost knjige ili autora te koji je najbolji put mladim piscima.

Učenici su imali prilike čuti nekoliko pjesama po izboru samog autora. Branko Čegec za svoje je književno stvaralaštvo nagrađen brojnim domaćim i inozemnim nagradama među kojima se ističu: Goranov vijenac i Plaketa sv. Kvirina za sveukupan doprinos hrvatskome suvremenom pjesništvu. Boris Biletić ovoga puta nije predstavljao svoje stvaralaštvo, već je predstavio i pročitao nekoliko izabranih pjesama još jednoga cijenjenog suvremenog hrvatskog pjesnika Milorada Stojevića koji zbog iznenadne spriječenosti nije mogao prisustvovati susretu.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.