Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Kreiranje kulturno-turističkog imidža Pule kroz animaciju i nove tehnologije

Datum: 13.11.2023.

Kategorija: Obavijesti


U četvrtak 9.11. u sklopu Brazilskih dana u Puli našu školu posjetili su Milan Puh i Eric Lovrić koji su vodili radionicu za učenike: Kreiranje kulturno-turističkog imidža Pule kroz animaciju i nove tehnologije. Na radionici su sudjelovali učenici četvrtih razreda izborne nastave Likovna umjetnost s profesoricom Ninom Šestanović. Za vrijeme radionice učenici su uz pomoć programa koji se koristi AI sustavom kodiranje davali informacije verbalno, a program je od toga izrađivao slike. Rezultat radionica su zanimljive animacije Pule u kojoj su integrirani povijest i legende vezane za Pulu. U nastavku možete vidjeti samo dio, a sve radove moći će se od sljedećeg tjedna pogledati i na izložbi u foajeu Gimnazije Pula.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.