Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

“Let`s save the enviroment, before it`s too late!“

Datum: 23.05.2022.

Kategorija: Obavijesti


  1. mobilnost – Turska; 6. – 15.05.2022.

tema: Recikliranje, gospodarenje otpadom (održavanje okoliša čistim)

Erasmus je predivno iskustvo, poznanstvo, zabava, učenje, druženje.. upoznajemo države partnerskih škola i s ponosom predstavljamo naše ljepote i našu školu.

Glavno odredište bila je srednja škola u Usaku, na prostoru Male Azije.

Školu pohađa nešto više od 800 učenika i po programu i opremljenosti odmah smo uočili puno sličnosti s našim školama. No školu čine ljudi i riječima se teško može opisati gostoprimstvo učenika i profesora, srdačnost i otvorenost.

Prezentacijama smo predstavili smo naše rezultate istraživanja na temu zbrinjavanja i recikliranja otpada u našoj županiji, gradu i školi.

Domaćini su se potrudili i organizirali nam aktivnosti sadnje stabala u njihovom školskom dvorištu, sakupljanje otpada, te smo potom posjetili jednu od većih tvornica nedaleko Usaka u kojoj se reciklažom plastičnog otpada, uz modernu tehnologiju u svega nekoliko minuta dobiva novi uporabni proizvod – kašeta. Pročelnik za kulturu u gradu Usaku detaljno nas je informirao o aktivnostima zbrinjavanja otpada, ozelenjavanja grada i okolice.

Posjetili smo najveći rudnik zlata u Europi „Tuprag“, kanjon Tesisi, Pamukkale, Efes, Kusadasi, Izmir, Istanbul.

Obilje kulturno povijesnog nasljeđa, slatke, slane i začinjene delicije, ples Derviša, vožnja Bosporom, autohtona muzika, shoping uz obavezno cjenkanje..

Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija.

U mobilnosti u Tursku sudjelovali su učenici Nino Šarić, Lovro Milinković, Leonarda Jakovljević, Sara Baračić i Mara Kirin u pratnji profesorica Tatjane Glavaš Maras i Tanje Černeka.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.