Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

“Let`s save the enviroment, before it`s too late!“

Datum: 13.12.2021.

Kategorija: Obavijesti


Naši učenici četvrtih razreda Carla Rosanda, Leonarda Jakovljević, Petra Povrzanović, Nino Šarić i Matej Šimek, te profesorice Tatjana Maras Glavaš i Tanja Černeka sudjelovali su u sklopu projekta Erasmus + svojoj prvoj mobilnosti koja je organizirana u Rumunjskoj od 21.11. do 27. 11.2021.

U projekt smo se uključili prošle školske godine, ali se je zbog loše zdravstvene situacije izazvane covidom rad na projektu realizirao on line susretima sa školama partnerima iz Češke, Italije, Rumunjske i Turske.

Ove godine imali smo mogućnost otputovati u Rumunjsku u Galati i uživo realizirati dio projekta te družeći se s našim partnerima puno čuti i naučiti o njihovim zemljama, sustavu obrazovanja i naravno, s obzirom da je inicijalna tema projekta zaštita okoliša razmijeniti iskustva i informacije što se u kojoj od država članica poduzima ili je moguće realizirati kako bi zajedno pridonijeli kvaliteti života na našem planetu.

Realizacija projekta zamišljena je kroz 5 mobilnosti i 5 tema o kojima se aktivno raspravlja i u konačnici donose zaključci.

Projekt obuhvaća istraživanje o:

– Zaštiti voda – voda kao izvor života, nedostatak vode

– Recikliranju, gospodarenju otpadom (održavanje okoliša čistim)

– Zagađenju i kvaliteti zraka („Dišite i pustite da dišemo“)

– Globalnom zagrijavanju, obnovljivim izvorima energije za održivi razvoj

– Izgradnji čišće budućnosti

 

Naši domaćini Rumunji potrudili su se da upoznamo tradicijske vrijednosti njihove predivne, velike i bogate države, organizirali su nam niz interaktivnih radionica kroz koje su se timovi upoznali i zbližili te nas odveli na izlete na deltu Dunava i u Constantu, na Crno more.

 

Zaključak je da smo se uz puno druženja, upoznavanja i učenja odlično zabavili i svakako se radujemo sljedećoj mobilnosti tijekom proljetnih mjeseci u Turskoj.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.