Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

LiDraNO 2024. održan U Vinkovcima

Autor: Meri Šimunov

Datum: 02.05.2024.

Kategorija: Obavijesti


Najuspješniji učenici i mentori osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske sudjelovali su na državnom LiDraNu 2024. Smotra LiDraNo svake godine okuplja velik broj učenika koji imaju najzanimljivije i najkvalitetnije radove, a na državnu razinu budu pozvani oni najiznimniji.

Smotra je za srednje škole održana u Vinkovcima od 24. do 26. travnja, a na njoj su sudjelovali   učenici i mentori Istarske županije. Srednjoškolci Istarske županije imali su priliku predstaviti svoj rad i darovitost u pojedinačnom i skupnom scenskom nastupu te literarnom i novinarskom stvaralaštvu. Bilo je ukupno deset odabranih učenika iz Labina, Pazina, Poreča i Pule te pet mentora.

Našu školu predstavljala je dramska skupina sa scenskom igrom Oluja koju je prema Shakespeareovoj romantičnoj drami skratila i prilagodila učenica Maria Burić iz 3. g razreda. Ona je i glumila u  Oluji zajedno s Mateom Kontošić, Larom Abramović, Barbarom Bahtak, Mikom Catela i Noelom Smailbašićem. Nažalost, učenica Hanah Tepšić, koja je skupini bila tehnička podrška na gradskoj i županijskoj razini, nije bila u Vinkovcima pa joj ovom prigodom još jednom toplo zahvaljujemo.

Svi sudionici LiDraNa uživali su tri dana u gostoprimstvu Vinkovčana, posebno škole domaćina Gimnazije A. M. Reljkovića. Darovali su nam svu toplinu i ljepotu Slavonije. Učenici i mentori  pogledali  su izvrstan program domaćina, a onda se uživalo u nastupima učenika iz cijele Lijepe Naše. Organizirani su i okrugli stolovi gdje su se mogle čuti pohvale i savjeti državnog prosudbenog povjerenstva.

Čestitamo svim istarskim srednjoškolcima i njihovim mentorima koji su Istarsku županiju predstavili na LiDraNu 2024., posebno učenicima Gimnazije Pula koje je pratila u Vinkovce njihova mentorica Meri Šimunov.

P.S.

Napominjemo da učenici Gimnazije Pula sudjeluju na LiDraNu od 1995. godine kada su se na županijskoj razini predstavili dramom Urotnici M. Gavrana, a na  državnoj razini novinarskim radom o tek zasađenim palmama na rivi. Dakle, punih 30 godina prisutni smo na LiDraNu, a dvadesetak puta dostigli smo državnu razinu, uglavnom pojedinačnim scenskim nastupima.

Nastavimo tako i dalje.

 

 

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.